dietprojektet.blogg.se

Sex månader - sex dieter - en vegetarian.

Fortfarande noll

Publicerad 2013-10-15 20:53:18 i Allmänt,

Har legat sjuk i sängen hela dagen, med feber och illamående. Underbart sätt att fördriva tiden på.
Har fortfarande noll motivation till, ja, allt här i världen. Misstänker att det som fattas är (framsteg?) lite sol, så om jag mår bättre imorgon ska jag ut och gå en sväng, innan jag skrumpnar ihop och dör.
Tack för mig, vegetarisk leverpastej.

0

Publicerad 2013-10-12 20:40:22 i Allmänt,

Noll. Det är så mycket inspiration jag har när det gäller mat just nu. Lever gärna på äggröra, för det är typ vad jag orkar med. Det och avokado. Skippade blomkålsris idag iallafall, och gjorde ett litet hopkok på quornbitar och grädde, med en massa grönsaker. Blev helt okej ändå, måste jag nog erkänna.
Ikväll hade jag gärna sutttit i trevligt sällskap, kollat på riktigt läskiga skräckisar och ätit onyttigt, men äh, att jobba på krogen är ju lite som att kolla på skräckfilm ibland!

Another setback...

Publicerad 2013-10-11 16:20:23 i Allmänt,

Klarade inte 72 timmar utan cigg. Första två dagarna gick hur bra som helst, sen igår så, ja... Jag köpte ett paket, tyvärr. Är fortfarande lite trött och seg, men bättre än häromdagen. I onsdags kände jag att jag var så trött i huvudet att jag inte alls hängde med på jobbet. Igår gick det mycket bättre, men det kan förvisso ha att göra med att jag drack två stora glas kaffe... Ikväll blir det jobb igen (såklart), blir nog lite quornfiléer och en massa grönsaker ikväll.
 Imorgon ska jag ge mig på blomkålsris tror jag, har ett svagt minne av att jag tyckte om blomkål när jag var liten.

Bara en...

Publicerad 2013-10-09 19:34:30 i LCHF,

Tog en ruta vit choklad, tänkte att det inte är någon fara. Och, nej, det var det ju inte, det är ju bara tio gram. Men tio gram blev åttio och nu mår jag jätteilla. Antar att jag verkligen söker substitut mot cigaretterna, (två dagar utan nu), får helt enkelt se till att INTE ha sånt hemma, inte ens "det är billigt nu och jättebra att baka med".

Snart ska jag äta quornstänger med en massa grönt iallafall, ska bli så jäkla gott!

Svacka

Publicerad 2013-10-08 22:32:42 i Allmänt,

 
Föll tillbaka i gamla mönster, gamla vanor. Förbannar mig själv, men påminner mig om att jag måste ta en dag i taget. Rom byggdes inte på en dag och fyll-i-era-egna-favoritklyschor här.

Så trött

Publicerad 2013-10-07 15:54:12 i Allmänt,

Chokladfestivalen igår. Sov två timmar natten mellan lördag/söndag, inget på bussen upp till Stockholm. Var trött, lite som en zombie, men var glad och peppad ändå! Smakade på en massa choklad, fick erbjudande om jobb och lärlingsplats, såg Sockerrus-Lisa baka, var galet nära Roy Fares två gånger (starstruck!) och träffade Bake My Day- Mattias (så söt och trevlig!). Nöjd med dagen i det stora hela, med hade önskat ett större chokladområde! Idag har jag sovit 12 timmar och känner mig bakis, fast ändå inte. Nu ska jag gå till Maxi och köpa lite grönt, sen ska jag färga håret. Varför inte liksom?

Frukost on the go?

Publicerad 2013-10-05 15:41:52 i LCHF,

God "morgon"! Okej, jag har varit vaken i tre timmar men ändå. Sitter här efter att precis satt i mig en sen brunch (omelett med Hälsans Köks á la bacon, persilja och smaklös röd paprika), lyssnar på One Direction (fråga inte...) och letar efter lite inspiration när det gäller frukost jag kan käka på bussen imorgon bitti. Åker ju som sagt till Stockholm för Chokladfestivalen, och tänkte äta på bussen upp, men vad? Förr hade jag slängt ihop en fralla typ men det är ju liksom inte ett alternativ längre. Tips mottages tacksamt!
 
Jag gjorde bort mig igår, åt lite potatis. Det var inte alls bra, jag mådde illa flera timmar efteråt och blev jättehungrig medans jag fortfarande jobbade. Så när jag kom hem ställde jag mig och gjorde äggröra på fyra (!) ägg, sen kändes det mycket bättre. Nu ska jag iallafall spåna vidare i mitt frukostdilemma, och kolla på Kostdoktorns ´Matrevolutionen - Ät dig frisk med riktig mat´, sen blir det en liten promenad!
 
 Over and out.

Beroenden

Publicerad 2013-10-04 10:38:00 i Allmänt,

Jag börjar inse hur många beroenden jag har som måste bort, såna som jag inte erkänt som beroenden eller tänkt "jag kan sluta när jag vill" om. Yeah, but no. Kan komma och tänka på två på rak arm och jag har ingen aning om hur jag ska släppa tag om dem, men kan andra så borde väl jag också kunna sluta?

Lite snabbt innan jag lägger mig...

Publicerad 2013-10-04 06:27:51 i Allmänt, Flås,

Jag var tvungen att springa typ... 30 meter för att hinna med bussen förut. Efter fem meter hade mina luftvägar halverats i diameter och jag ville snarare lägga mig flat down på asfalten än dra till jobbet.
Jobbigt? Ja.
Om jag känner att det kan vara dags att få upp flåset (med det menar jag skaffa ett flås över huvud taget istället för ett asmatiskt räddamigjaghållerpåattkvävas-väsande)? Eventuellt. Känns ju ändå som en sån där bra att ha-grej, ifall jag måste springa till bussen nån mer gång alternativt springa ifrån zombies vid en apokalyps. Det kan nämligen inträffa har jag hört.
 
 
 
I´m not running ´cause I´m afraid of zombies, I´m afraid of gingers.
 
 
 
 
 
 God. Natt. 

Dag tre

Publicerad 2013-10-04 04:36:20 i LCHF,

Tillbaka från jobbet sen en stund tillbaka. Slängde just i mig en portion av Pauluns äpple- och kanelgröt. Tycker fortfarande att den är torr och saknar mycket äppelsmak, men den är så smidig att göra så det blundar jag för! 
 Innan jobbet blev det en sån där sallad man plockar ihop själv på Willys, Coop etc. Svettig sallad, gammal gurka och diverse andra trötta grönsaker fick ackompanjeras med avokado och valnötsolja när jag kom hem, men det var ändå långt ifrån värt pengarna.
 
 Så imorgon (ert idag...) ska jag banne mig ställa mig och laga mat, oavsett hur stressigt det är!
 
För övrigt så är jag sugen på i princip allt som innehåller en massa tråkiga kolhydrater just nu, hela jobbpasset satt jag och suktade efter princesstårta, tortyr!

God morgon

Publicerad 2013-10-03 15:18:11 i LCHF,

För att bevisa hur bakåtvänt mitt dygn är eftersom jag jobbar natt; jag somnade strax efter 07, vaknade efter 14 och äter nu frukost.

Äggröra, avokado och en halvliter vatten, ifall någon ville veta.

Dag två

Publicerad 2013-10-02 20:00:00 i LCHF,

Snabbt inlägg; 
 
 Frukosten (eller brunch) idag blev Pauluns Supergröt med smak av äpple och kanel. Den är ganska torr, så jag ska tärna ner lite extra äpple i den tänkte jag. Nu till kvällen gjorde jag quornbitar i kokosmjölk och red curry paste, med lite sallad och gurka. Det är så svårt att äta något emellan frukost och middag, eftersom jag vaknar så sent. Men får försöka lösa det på nåt sätt.  Nu ska jag ta en snabbdusch, börjar jobba 22!

Dag ett

Publicerad 2013-10-02 15:25:29 i Allmänt,

Kan ju först och främst meddela att jag definitivt inte är någon höstmänniska, är bara trött, seg och hängig hela tiden. Det har nog mycket att göra med att jag inte gör något om dagarna, jobbar fyra nätter i veckan och sen är det bara... Blaha, liksom. Ja, jag är jävligt trött på det, men det är priset man får betala när man hoppar av gymnasiet och inte tar tag i att fixa slutbetyg direkt.
Hur som helst, jo men det går väl bra med LCHF. Det är ju dock bara två dagar in i leken än så länge, but still. Igår började jag dagen med kvarg, vanilj, mango och cocoanibs, och gjorde stroganoff på sojakorv och rysk yoghurt. Att man ska kunna laga mat på rysk yoghurt kändes mer som ett skämt än något annat, fasen så surt och vidrigt det var! Får gå tillbaka till att använda grädde igen. Såg inte så gott ut heller faktiskt...
 
 
Jag har inte mätt allting än, men midjemåttet ligger på 70strecket mest hela tiden, får hoppas det rör sig lite neråt framöver, vikten ligger mellan 64 och 65. Har ingen våg själv, men senast ( för två veckor sen) jag vägde mig låg det på 64,3. Tänkte försöka ta lite förebilder, fixar det tills imorgon (och mina mått). Det är magen jag vill få bort, dags att ta tag i det där nu.

LCHF

Publicerad 2013-10-01 00:18:36 i LCHF,

Klockan har slagit över till midnatt och idag är första dagen på min LCHF-månad! Jag är taggad till tusen, och tror det här kommer gå bra. Återkommer senare idag med mått och vikt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela